Stor Webshop Genopstår Med Nye Ejere

Billede: iBOB A/S

Den vestjyske webshop iBob er efter deres betalingsstandsning og efterfølgende konkurs genopstået med nye ejere. Redoffice Scan Office-koncernen har købt en stor del af iBob, og har planer om at udføre en turnaround, der skal gøre webshoppen profitabel og bæredygtig. Martin Maglebjerg er blevet hentet ind som styrmand for projektet.

Tilbage i slutningen af 2017 gik den ellers forhenværende succesforretning iBob i betalingsstandsning og dernæst konkurs. Efterfølgende fulgte en lang periode, hvor ingen vidste, hvad der skulle ske med forretningen. Nu er der kommet lys for enden af tunnelen.

Det har dog været lidt af en rutsjetur for de involverede interessenter i iBob. Tilbage i 2016 blev virksomheden fremlagt som showcase på et godt samarbejde mellem erhverv og bankforbindelse, men blot et år senere mistede iBob tilliden fra deres bankforbindelse.

Dette skete som en konsekvens af nogle tvivlsomme beslutninger fra ledelsens side, der endte med at koste virksomheden et større millionbeløb.

Turnaround i form af ny strategi

Redoffice Scan Office-koncernen har altså opkøbt en væsentlig del af aktiviteterne i iBob. Planen er, at man fremover udelukkende vil køre iBob som en webshop, der er i langt højere grad end tidligere har fokus på kontorforsyning, heriblandt salg af blækpatroner og printerpatroner, og i mindre grad varer, der ikke har nogen relation til kerneforretningen.

Om den nye tilgang, hvor der i højere grad vil være fokus på kerneforretningen, siger Martin Maglebjerg:

“Vi kommer til at have knivskarpt fokus på vores kernekompetencer, der ligger inden for kontorforsyning. Det er vitalt for, at forretningen igen bliver profitabel og bæredygtig. Samtidig vil vi have et stort fokus på altid at yde en ekstraordinær god service, der frem for alt skal være professionel,” udtaler Martin Maglebjerg

I spidsen for denne turnaround står Martin Maglebjerg, der er blevet hentet ind til at stå i spidsen for projektet. Martin Maglebjerg er en velkendt e-commerce profil, der tidligere har bevist sit værd som en bærende kraft for webshoppen Anytime.

Martin Maglebjerg var drivkraften og primus motor bag rejsen fra Anytimes spæde start, hvor der endnu ikke var bygget en ordentlig online platform, til i dag, hvor webshoppen sælger ure til hele Europa.

Om den forestående opgave med at vende skuden hos iBob udtaler Martin Maglebjerg følgende:

“Jeg er utroligt spændt og optimistisk omkring muligheden for at lave denne turnaround for iBob. Virksomhedens potentiale er kæmpe stort. Samtidig vurderer jeg, at forudsætningerne for en succesfuld turnaround er rigtig gode. iBob er i forvejen et yderst velkendt brand, samtidig med, at vi i form af vores ejere får nogle stordriftsfordele, der gør os yderst konkurrencedygtige,” siger Martin Maglebjerg

Relaterede nyheder