Trods Fatal Brøler: Region Fortsætter Samarbejde Med Teleudbyder

Flere hundrede borgere kunne i weekenden ikke komme i kontakt med lægevagten, hospitaler og alarm 112, sådan udtaler chefen for lægevagten i Region Syddanmark. Den manglende kommunikation skyldes et større nedbrud hos teleudbyderen TDC. Regionen har ingen planer om at stoppe samarbejdet, på trods af det alvorlige nedbrud.

TDC og regionen kunne mandag morgen ånde lettet op, da de meddelte, at det igen var muligt for patienter at komme i kontakt med lægevagten, alarm 112 og de forskellige hospitaler. Nedbruddet hos teleudbyderen satte gang i et større kriseberedskab, der skulle sikre borgerne bedst muligt.

Vagtchefen for lægevagten i Region Syddanmark, Ole Holm Thomsen, har aldrig set et nedbrud i samme omfang som det, han oplevede i weeknenden.

“Det var meget alvorligt. En ting er, at man ikke kan få fat i lægevagten, men at det også gik ud over kontakten til alarm 112 og hospitalerne, gjorde sagen meget omfattende, hvilket fik os til at klargøre det helt store beredskab,” Udtaler Ole Holm Thomsen

Han uddyber med følgende:

“Det er selvfølgelig noget rigtig møg at stå i den situation, hvor vi praktisk til intet kan gøre. Det eneste vi kunne gøre var, at være der, hvor patienterne dukkede op. Det var mildest talt ude af vores hænder”.

Ole Holm Thomsen siger i samme ombæring, at de skal have en dialog med TDC om weekendens hændelser, men at der dog ikke er tale om, at de vil skifte udbyder.

Relaterede nyheder