Thomas Cook Går Konkurs - Alle Fly Er Aflyst

Billede: canva

I alt 1400 passagerer, der enten rejser til eller fra danmark, bliver mandag morgen påvirket af konkursbegæringen fra Thomas Cook. Sådan lyder det fra en pressechef for Spies, der er ejet af Thomas Cook.

Thomas Cooks afdeling i skandinavien må mandag morgen indstille alt sin flytrafik, da moderselskabet har kastet håndklædet i ringen. Dette gælder også for Spies, hvor afgangene mandag morgen til Madeira fra Københavns lufthavn, samt til Cypern fra Billund, er aflyst.

Lisbeth Nedergaard, der er kommunikationschef i Thomas Cooks skandinaviske afdeling, er kommet med følgende udtalelser:

“Det kom naturligvis som et meget grimt chok for os alle. Lige nu gør vi alt, hvad vi kan, men står desværre i høj grad og afventer informationer”.
“Jeg beklager dybt, at vi står i denne situation, samt de konsekvenser der kommer af den, både for over for vores kunder og dedikerede medarbejdere i Thomas Cook Airlines Scandinavia”.
“Thomas Cook har modtaget mange priser for vores fremragende kundeservice, dog er perspektiver for fortsat drift ikke til stede længere,” udtaler Lisbeth Nedergaard.

Den britiske rejsegigant Thomas Cook har eksisteret i imponerende 178 år, hvilket gør dem til verdens ældste rejseselskab. Selskabet indgiver en konkursbegæring med en gæld på hele 14,4 milliarder danske kroner.

Virksomheden er gået i omgående betalingsstandsning, hvilket gør at 600.000 kunder bliver efterladt rundt omkring på kloden. Thomas Cook beskæftiger cirka 22.000 medarbejdere på verdensplan, hvor 9.000 af dem er lokaliseret i Storbritannien.

Det store antal gæster, der er strandet rundt omkring på kloden, kan se frem til at få hjælp fra den britiske regering og CAA, der har igangsat “Operation Matterhorn”. “Operation Matterhorn skal hjælpe alle de påvirke gæster med at finde alternative måder at komme hjem på.

“Den britiske regering og CAA arbejdet i døgndrift for at hjælpe folk, men lige denne opgave er af et nærmest uset omfang. Det er kort fortalt den største repatriering i fredstid, man må derfor forvente både problemer og forsinkelser,” sådan udtaler Richard Moriarty, der er chef for CAA.

Thomas Cook har ellers arbejdet de seneste uger, med stor intensitet, på at få koncernen på ret kurs. Planen for at redde koncernen faldt dog til jorden i sidste time, hvorfor de i natten til mandag måtte se sandheden i øjnene. Verdens ældste rejseselskab går konkurs.

Udover Spies, hører rejseselskaberne Ving og Tjäreborg også under selskabet.

Tak til Citatplakat
Tak til Citatplakat for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Citatplakat kan du blandt andet købe plakater.

Relaterede nyheder