Syddansk Landmand Køber 3 Gårde

Billede: af TeroVesalainen fra Pixabay

Landmanden Aage Lauritzen, der kommer fra Pedersminde, har været på storindkøb. Han har købt hele tre produktionsenheder, der tidligere var en del af Lyngbjerggård. Prisen på hele Lyngbjerggård lød på 113 millioner, hvoraf Aage Lauritzen altså har købt en del af den.

Aage Lauritzen har investeret i hele 3 ejendomme og 300 hektar landbrugsjord, der tidligere var en del af den store Lyngbjerggård. Lyngbjerggård var tidligere ejet af den lokalt-kendte Henning Nielsen, der på hans hjemegn Dalum er kendt som Dalles-Henning.

Gården omfattede svimlende 16 ejendomme og 957 hektar landbrugsjord. Tidligere på året blev hele den massive gård sat til salg, hvor salgsprisen lød på små 113 millioner kroner. Lyngbjerggård er nu blevet solgt, dog i mindre dele, hvoraf Aage Lauritzen kan bekræfte, at han er den glade køber af en del af den.

Aage Lauritzen har udtalt følgende i forbindelse med købet:

“Det drejer sig om tre produktionsenheder med seks ejendomme, heriblandt et ældre nedslidt anlæg i Bramming og en gård i nærheden af Kjærgård Landbrugsskole. De nye faciliteter betyder i praksis, at vi kan producere 50.000 slagtesvin om året, samt omkring 100.000 smågrise”

Aage Lauritzen indtil nu været ejer af fire gårde, hvor de alle har griseproduktion, der beskæftiger 8 medarbejdere. De nye gårde betyder, at der vil blive ansat fem-seks nye medarbejdere, således at Aage Lauritzen nu beskæftiger op til 14 mennesker.

Tysk Investor har også købt

Poul Erik Nielsen fra EDC i Videbæk, der har varetaget salget af Lyngbjerggård, har ligeledes udtalt sig i sagen:

“En tysk investorgruppe, som allerede ejer noget jord i Danmark, har købt tre til fire af ejendommene med godt og vel 300 hektar jord til. De lejer jorden ud til lokale landmænd, og faktisk er jorden allerede lejet ud”

Ydermere har fem andre lokale landmænd købt dele af Lyngbjerggård. Deres andele er mindre end Aage Lauritzens, der står for købet af størstedelen af Lyngbjerggården.

Net2Kompagniet
Jeg vil gerne sende et ydmygt tak til Net2Kompagniet, som via støtte, har gjort udgivelsen af denne artikel til en mulighed. Net2Kompagniet sørger for, at man altid kan få de vinduer og døre, som man ønsker.

Relaterede nyheder