SønderjyskE Præsenterer Stort Underskud

Billede: Canva

Fodboldens højborg i Sønderjylland, SønderjyskE, har for nyligt præsenteret et stort underskud for regnskabsperioden medium 2018 til medium 2019. Underskuddet lyder på hele 8,7 millioner kroner, hvilket er en betydelig sum penge, når man holder det op mod den generelle økonomi i fodboldklubben.

Grunden til det store underskud skal findes i flere ting. Til dels fik man ikke lige så mange tv-penge som forventet, derudover kom der heller ikke lige så mange transferindtægter, man kunne have håbet på. Til sammen har de skabt et hul på godt og vel 8,7 millioner kroner i regnskabet.

Det kommer ikke som nogen hemmelighed, at klubben rent sportsligt ikke har præsteret som man havde ønsket og forventet. Dette betød samlet set, at klubben fik 4 millioner kroner mindre i tv-indtægter end man først havde budgetteret med.

Klubben havde regnet med som minimum at placere sig på 8-9 pladsen, hvilket som bekendt ikke var tilfældet. I stedet endte klubben på en 11 plads i grundspillet. Dette resulterede i mindre attraktive spilletidspunkter, færre point-penge osv.

Mangler penge fra spillersalg

Ifølge den ledelsesberetning, der følger med regnskabet, så mangler der også nogle millioner fra et spillersalg, der var forventet. Man havde på forhånd forventet godt fire millioner kroner mere i spillersalg, end det blev til i virkeligheden.

Klaus Rasmussen har udtalt følgende:

“Historisk set har vi solgt spillere for godt og vel fem millioner kroner om året. I år har dog været en undtagelse, da der stort set ingen indtægter har været i forbindelse med spillersalg. Vi har i løbet af regnskabsåret modtaget en række gode bud på vores profiler, hvilket vi dog har sagt pænt nej tak til. Disse beslutninger skete på baggrund af sportslige overvejelser,” udtaler Klaus Rasmussen.

Det sløve regnskab har medført et stort dyk i SønderjyskE’s egenkapital, der pr. Skrivende stund lyder på minus 6,9 millioner kroner. Dog er der i følge ledelsesberetningen lavet en finansieringsaftale, der sikrer klubbens daglige drift.

Derfor skal medarbejderne og spillerne i SønderjyskE ikke være bange for, at der ikke kommer kommer løn på kontoen. Ej heller behøver de sønderjyske tilhængere at frygte, at de i fremtiden ikke kan komme til Superliga-fodbold.

Tak til ProRengøring
Vi sender et stort tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med denne artikel. Pro Rengøring er en professionel samarbejdspartner inden for rengøring.

Relaterede nyheder