Semco Igen I Vækst - Både I Top Og Bund

For første gang siden 2012 har Semco Maritime endelig fået omsætningen til at stige, viser det netop offentliggjorte årsregnskab fra 2018. Virksomheden har hævet toplinjen med 600 millioner kroner i 2018.

Flere år med faldende omsætning, massefyringer og store indsprøjtninger af frisk kapital som følge af fejlslagne projekter og olieprisens dramatiske fald synes nu at være overstået for Esbjergs store offshore-koncern Semco Maritime, der langt om længe har vendt skuden.

Virksomheden har dermed øget sin omsætning med over en halv milliard kroner i 2018, hvor omsætningen i alt lød på 2 milliarder kroner, hvilket er en stigning på lidt over 600 millioner kroner i forhold til 2017. På samme tid er det også første gang i fem år, at firmaets omsætning ikke falder. Semco Maritime har fra 2012 til 2017 mistet omtrent 1 milliard kroner på toplinjen.

På bundlinjen ser Semcos tal også forbedrede ud i 2018. Selskabet melder om et overskud på 28,4 millioner kroner, mens der i 2017 blev rapporteret et underskud på otte millioner kroner. Semco har desuden nedbragt gælden, og med 131 millioner kroner i kassen ved regnskabets afslutning hævedes egenkapitalandelen til 22 %.

Udenlandsk vækst

Fremgangen må tilskrives en række projekter inden for offshore vind og et markant højere aktivitetsniveau for koncernens udenlandske olie- og gasforretning. Disse har genereret stor vækst i Storbritannien og Norge. Man har overgået egne forventninger både i forhold til resultaterne og ordreindgangen, og nu står man så med et solidt fundament for fortsat fremgang i de kommende år. Semcos administrerende direktør Steen Brødbæk fortæller i en pressemeddelelse:

- Vi bidrog til en række store projekter i 2018, hvor vi arbejdede på flere end 25 offshore-vindparker, leverede 3,3 millioner arbejdstimer og tog imod 14 rigge på vores egne faciliteter i Esbjerg, Hanøytangen og Invergordon. Den samlede indsats skabte kraftig fremgang i omsætningen, ligesom vi mere end fordoblede indtjeningen og skabte et stærkt udgangspunkt for koncernens fortsatte udvikling.

Stigning i antal ansatte

Direktøren mener også selv, at 2018 har gjort selskabet bedre rustet til fremtiden:

- Vi har skabt en stærk markedsposition, som skal udnyttes i de kommende år, hvor kundernes bestræbelser på at nedbringe omkostninger vil fortsætte. Konkurrencen er hård i olie- og gassektoren samt på offshore vind-projekter, som stadig oftere sættes i søen på markedsvilkår uden udsigt til statslig støtte og tilskud. Vi har skabt en organisation, der kan skifte gnidningsfrit mellem projekter inden for disse forretningsområder - og det er opskriften på at skabe vækst og styrke lønsomheden for både vores kunder og Semco Maritime, siger Steen Brødbæk.

Ved udgangen af februar måned bestod Semco Maritimes ordrebeholdning af 897 millioner kroner, og denne pulje danner grundlaget for et fortsat højt aktivitetsniveau i 2019. Selskabet har en forventning om at fastholde den høje omsætning fra 2018 og fortsætte fremgangen i indtjeningen.

I 2018 var det gennemsnitlige antal af beskæftigede i hele Semco-koncernen 1.289 ansatte, mens det i 2017 var 1.109.

Tak for hjælpen

Noget andet, der virkelig også er i fremgang i disse år, er esport. Det er stort fænomen med mange penge og stadigt flere følger med både på TV og internettet. Hjemmesiden esportsmagasinet.dk bringer de seneste nyheder inden for esport - blandt andet om CS:GO og League of Legends - og har i øvrigt hjulpet til i udfærdigelsen af denne artikel.

Relaterede nyheder