Plads I Esbjerg Bliver Opkaldt Efter Lokal Erhvervsmand

Billede: Canva

Esbjerg Musikhus har hyret intet mindre en BIG, altså Bjarke Ingels Group, til at tegne og designe deres nye forplads, der skal fungere som et kunstværk i sig selv. Pladsen skal opkaldes efter Esbjergs måske største erhvervsmand, Henning G. Kruse, der i folkemunde bedst er kendt som “Mr. Offshore”.

Musikhuset Esbjerg vil inden for de næste par år få etableret en helt ny og iøjnefaldende forplads, der er udformet og lavet således, at den i sig selv er et kunstværk. Forpladsen bliver ikke kun lavet om i fysisk forstand, den skifter også navn til “Henning G. Kruses Plads”.

Historien om, hvordan denne plads blev til, og hvorfor den skulle opkaldes efter en så markant erhvervspersonlighed, starter tilbage i 2014. Her foreslog den forhenværende borgmester, Johnny Søtrup, at man bør opkalde en plads efter en anden stor personlighed, nemlig Tage Sørensen, der tilbage i 2015 kunne fejre sin 100 års fødselsdag.

I samme ombæring blev det ligeledes besluttet, at man vil opkalde flere pladser efter store esbjerg-personligheder, som et anerkendende skulderklap for alt det, de har gjort for byen. Ved denne lejlighed blev Henning G. Kruse nævnt, hvor der var bred enighed om, at han skulle have en lignende gestus, når muligheden bød sig.

Navn-giveren er stolt

Selvom det ganske rigtigt er Musikhuset Esbjerg, der agerer bygherre på projektet omkring forpladsen, så er det Henning G. Kruses, der har finansieret projektet igennem en donation fra hans fond. Donationen størrelse er ikke angivet, men beskrives blot som “et større millionbeløb”. Ligeledes er tegnestuen bag, BIG, blevet udvalgt af den glade giver.

Det har ikke været muligt at lade Henning G. Kruse interviewe, men han har dog valgt at sende en kommentar til JV, der lyder som følgende:

“- Jeg er naturligvis stolt af, at Esbjerg Byråd vil yde mig den ære at navngive en markant plads efter mig. Det sker ikke så ofte, at man får mulighed for at modtage en sådan hæder i levende live. Jeg kan forstå, at pladsen bliver en arkitektonisk oplevelse, og det kan efter min opfattelse medvirke til at give æresbevisningen en ekstra dimension.”

Forpladsen vil blive præsenteret officielt d. 7 juni 2020, hvor Henning Kruse også fylder 80 år.

Tak til Liams
Afslutningsvis vil jeg gerne sende et kæmpe tak til Liams, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Du kan blandt andet finde Bibs sutter derinde, hvis du har en lille guldklump der mangler nye danskproducerede sutter.

Relaterede nyheder