Millioninvestering Skal Forbedre Fitness.dk

Billede: Sats presse

Ejeren af fitnesskæden Fitness.dk, Sats, vil i 2019 investere 80 millioner kroner i kæden, de tilbage i september købte for 100 millioner kroner af Parken Sport & Entertainment. Samtidig åbner de muligheden for en børsnotering af selskabet.

Tilbage i september valgte den svenske kapitalfond, Sats, at købe Fitness.dk for 100 millioner kroner. Dette betyder, at de nu ejer 240 fitnesscentre, der tilsammen har 700.000 medlemmer.

I samme ombæring har Sats åbnet muligheden for en børsnotering. Dog er beslutningen herom ikke taget endnu. Der vil komme en endelig afklaring på dette i løbet af det første halvår af 2019.

Med den tilsigtede investering på hele 80 millioner kroner, ønsker selskaber at skabe større vækst og vinde markedsandele fra konkurrerende centre.

Det danske marked er begyndt at være kendetegnet af en overkapacitet i forhold til antallet af centre. Så hvis man vil have flere medlemmer, skal man selvfølgelig tage nogle af dem før konkurrenterne. Men der er stadig muligheder for også at udvide markedet -fortæller Jakob hansen, Direktør for Sats i Danmark, til Børsen.

De nye ejere håber på en årlig vækst på 5-10%. Fitnesskæden har i de seneste år kørt med underskud, hvilket også skal ændres med investeringen.

Fitness.dk’s egenkapital faldt fra minus 23 millioner kroner i 2016, til minus 28 millioner kroner i 2017. Den negative egenkapital skyldes, ifølge Jakob Hansen, at Parken Sport & Entertainment i tiden op til salget foretog nedskrivninger for omkring 120 millioner kroner.

Fitness.dk har i dag en egenkapital på 200 millioner kroner.

Tak til Net2Kompagniet

Ovenstående artikel er skrevet med økonomisk støtte fra Net2Kompagniet, der blandt andet leverer montering af vinduer i Aalborg.

Relaterede nyheder