IKEA Udsætter Byggeri I Esbjerg - Forventer Stadig En åbning

Billede: Pexels

Det forestående byggeri af et nyt IKEA-varehus i Esbjerg er blevet sat på pause. Der er endnu fastsat, hvornår byggeriet skal påbegyndes, men planen er stadig, at varehuset skal bygges op åbnes i Esbjerg.

Det vakte stor begejstring i det vestjyske, da IKEA sidste år annoncerede, at de ville åbne et varehus i Esbjerg N i 2021. Dog ser det ud til at de spændte IKEA entusiaster kommer til at vente endnu længere på at have et varehus i nærheden.

Udsættelsen sker som et resultat af, at IKEA pt. har valgt at prioritere andre aspekter af koncernen. Corporate Communicater, Rikke Andersen, udtaler følgende:

“Vores plan er, at vi kommer. Vi ved bare ikke for nuværende præcist hvornår. Lige pt. fokuserer vi vores kræfter på at redefinere planerne for vores andet nye varehus i København. De erfaringer, vi gør os i arbejdet med Købenahvn, tager vi selvfølgelig med, når vi ser på udviklingen af varehuset i Esbjerg. Pausen i Esbjerg er en naturlig følge af, at vi også har måttet ændre tidsplanen i København”


Ændringerne i varhuset i København, sker som følge af at IKEA har oplevet en ændring i kundernes forbrugsmønster.

“I vores nuværende varehuse har kunderne taget varerne med, når du købte dem. Det har krævet, at vi havde masser af af lagerplads i varerhusene. Fremadrettet forventer vi, at kunderne i højere grad får leveret varerne efterfølgende, hvilket allerede er en tendens i dag”
forklarede IKEAS ekspansions-chef tilbage i 2016.

Selvom IKEA har udskudt byggeriet af varehuset, har de netop købt og betalt for den 55.000 kvadratmeter store grund, som er placeret i City Nord Retailpark.

Relaterede nyheder