De Unge Elsker Sabbatåret

Billede: backpackingrejser.dk

Flere og flere unge danskere udskifter bøgerne med en rejserygsæk.

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af unge, som holder sabbatår mellem gymnasial og videregående uddannelse, steget med 14% procent på 4 år. Disse sabbatår bliver blandet andet brugt til rejser til backpacking.

Politikkerne prædiker om hurtigere vej fra gymnasiet til universiteterne. Dog tyder det på de nyudklækket studenter vælger sabbatåret til at udvide deres horisont med eventyrlige rejser rundt i den store verden.

De unge ser sabbatåret, som en mulighed for at opleve verdenen og få alverdens minder. De valgte destinationer for de unge er lande som Thailand, Indonesien, Australien og mange andre.

”Jeg valgte at rejse i mine sabbatår for at udvide min horisont og blive klogere på mig selv”

Siger Jens Klinggard, som brugte sit sabbatår på en rejse til New Zealand, Thailand, Laos, Cambodia og Singapore.

Rejseguiden

For de unge kan dannelsesrejsen være en smule skræmmende. Selvom unge i høj grad rejser til alverdens lande, kan man som første-gangs-rejsende have et hav af praktiske spørgsmål inden afrejsen. Spørgsmål som ”hvad skal jeg have med” og ”hvilket udstyr skal jeg købe?”.

I dag findes der en håndfuld gode rejseblogs, som netop adresserer disse spørgsmål.

En af disse rejseblogs er: Backpackingrejser. Her samles der oplevelser, tips og tricks fra eventyrlystige backpackere

Lev livet

Du lever kun en gang. Pludselig har du villa, volvo og vovse, som komplicerer muligheden for at komme på denne eventyrlige dannelsesrejse.

Brug i stedet denne chance til at udvide din horisont, og oplev følelsen af at være backpacker. Du vil ikke fortryde det!

Relaterede nyheder