Antallet Af Skilsmisser Er Faldet I Løbet Af Det Sidste år

Billede: kriseramtfar.dk presse

De nyeste tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af skilsmisser er blevet lavere i 2017 sammenlignet med 2016. Det betyder dog ikke, at danskerne ikke længere bliver skilt. Hele 15.169 blev nemlig skilt i 2017, og vi har dermed stadigvæk problemer med at overholde løftet 'til døden os skiller'.

I 2014 blev der sat en kedelig rekord i Danmark. Dette var nemlig året, hvor det hidtil højeste antal mennesker blev skilt. Hele 19.387 gik hver til sit dette år. Året efter var tallet dalet til 16.290. Dette var dog ikke et tegn på, at vi ville se en dalende kurve de næste mange år, for i 2016 steg tallet til 17.146. I 2017 er tallet heldigvis faldet lidt igen - her blev 15.169 nemlig skilt.

Skilsmisser er aldrig nemme, men der er stor forskel på, hvordan man kommer ud af et forhold. Nogle forbliver venner og får det bedste ud af en dårlig situation, mens andre ender med at blive så indebrændte på hinanden, at de ikke magter at være i samme lokale med det menneske, som de førhen dannede par med.

Hvis man ender i en dramatisk skilsmisse, kan man som mand risikere at miste rigtig, rigtig meget. Kvinderne har lovgivningen på deres side, og det betyder, at man, hvis man er rigtig uheldig, kan blive frataget retten til at se sine børn.

Kriseramte fædre kan få hjælp og rådgivning

En skilsmisse rammer følelsesmæssigt hårdt. Ens liv bliver kaotisk og uoverskueligt, og det bliver slet, slet ikke mere uoverskueligt, hvis ovenstående viser sig at være et muligt scenarium.

Der findes heldigvis en del rådgivere, der kan hjælpe dårligt stillede fædre, og en af disse rådgivere er Peter Roed, der driver Kriseramt Far.

Peter Roed, der er erfaringsrådgiver, sætter her lidt ord på, at manglende ligestilling også kan gælde mænd og ikke blot kvinder, selvom de fylder 99 % af ligestillingsdebatten.

"Det er tydeligt, at vi har et system og en lovgivning, der er indrettet til at favorisere kvinderne; vi snakker tit om ligestilling, når det handler om, at kvinderne skal have bedre vilkår, men meget få kæmper rent faktisk for fædrene. Kvinderne vil gerne have ligestilling på stort set alle områder, men når det kommer til deres børn, er det dem, som ejer dem. De tænker sjældent på konsekvenserne af det, som de udsætter børnene for inddirekte, når de skader børnenes far. Når dette sker, skader de nemlig også børnene, " udtaler Peter Roed.

Han mener, at vores samfund, når det kommer til skilsmisser, tager udgangspunkt i dybt forældede anskuelser af kønsrollerne.

"Indstillingen om kvinden som den svage part i parforholds-bruddet er imidlertid forældet. Balancen er i dag skiftet, og resultatet er, at fædre nærmest er magtesløse over for et system, der er indrettet til at tilgodese mødre. Og et system der elsker at bruge udtrykket 'barnets tarv’, men som ofte ikke praktiserer dette," siger Peter Roed.

Hvis du befinder dig i en situation, hvor du har brug for rådgivning og assistance som kriseramt far, kan du læse mere om, hvordan Peter Roed kan hjælpe dig på https://KriseramtFar.dk/. Du vil her blandt andet kunne læse, at Kriseramt Far tilbyder 20 minutters gratis akutrådgiving. 

Relaterede nyheder