Aabenraa I Million-mangel: 75% Af Bybusser Kører Ikke I Weekenden

Billede: Canva

Aabenraa mangler godt 4,5 millioner kroner til den bustrafikken i 2020, og et stort set tilsvarende beløb i årene efter. Konsekvensen af dette bliver blandt andet, at langt størstedelen af bybusserne, der kører i weekenden, bliver nedlagt.

Er man en af de borger i Aabenraa, der jævnligt benytter sig af bybusserne i weekenden? Så bliver du formentligt overordentligt træt af, at busdriften er ramt af underskud. Hele 4,5 millioner kroner mangler der i kassen i løbet af 2020. Årene efter vil der ligeledes mangle cirka 4,3 millioner i kassen, pr. År.

Det store underskud skyldes blandt andet, at prisen for billetterne er steget med godt 10%, ligesom at skolereformen er blevet justeret således, at eleverne i kommunen skal køres tidligere hjem end før. Dette resulterer i intet mindre end 2400 ekstra køretimer, hvilket i praksis koster godt 1,2 millioner kroner.

Underskuddet skal dækkes, hvilket altså bliver gjort ved at nedlægge 3 ud af 4 bybusser i weekenden. Udvalgsformand Arne Leyh Petersen, udtalger følgende:

“Vi er jo godt klar over, at nogle borgere ville blive ramt, uanset hvordan vi valgte at skære. Vi havde ikke set denne situation komme tilbage i foråret, men det er nu blevet klart for os, at det hele står værre til, end vi regnede med. Det er nogle ganske store summer, der skal findes”

Arne Leyh Petersen uddyber med følgende:

“Vi vil gerne have, at økonomiudvalget diskuterer det og finder ud af, hvorvidt pengene kan findes andre steder i kommunens budget. Det er eksterne ting, som gør, at vi står og mangler de her penge. Desværre er det ikke ting, vi har haft indflydelse på, selvom det er os, der hænger på regningen. Netop derfor har vi bedt det økonomiske udvalg om at kigge på sagen, da vi mener vi har gjort vores til, at enderne kommer til at hænge sammen.

Udvalget i Aabenraa kommune for fra 2021 og frem brug for cirka 3 millioner kroner årligt, når serviceforringelserne på buskørslen er trukket fra. Udvalget opfordrer til, at pengene skal findes i forestående budgetforhandlinger.

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe vintage tøj.

Relaterede nyheder