Trods Massiv Kritik - Salget Af El-løbehjul Når Rekordhøjder

Billede: AvXperten

I løbet af de seneste uger har flere medier bragt flere kritiske historier om de såkaldte el-løbehjul. Noget tyder dog på, at kritikken preller af på forbrugerne, for, ifølge en af forhandlerne, sælges der flere el-løbehjul end nogensinde.

“Dårlig omtale er bedre end ingen omtale” blev et af rejsekongen, Simon Spies’, mest velkendte citater, og hvis man kigger på aktuelle salgstal for el-løbehjul tyder noget på, at rejsekongen havde en pointe.

Hos avXperten, der forhandler el-løbehjul, er tallene i hvert fald blot steget og steget i løbet af de seneste måneder. Dette til trods for at el-løbehjulene har været udsat for meget kritik af varieret karakter i medierne den seneste tid.

De mange kritikpunkter

Et af de gennemgående kritikpunkter af el-løbehjulene har været, at de ganske enkelt er farlige. Rigspolitiet har flere gange været ude at advare om, at det er meget svært at overholde basale regler i færdselsloven på et el-løbehjul.

Udfordringen består særligt i at give tegn i trafikken. Kører man på et el-løbehjul er man nemlig, præcis ligesom cyklister, forpligtet til at give tegn, når man stopper eller drejer, hvilket kan være yderst udfordrende.

Foruden ovenstående har de negative historier beskæftiget sig med, at folk kører berusede rundt på el-løbehjulene, at der er alt for mange el-løbehjul i storbyerne, at el-løbehjulene ikke er så miljøvenlige, som de markedsføres som, og at folk smider de lejede el-løbehjul alle vegne.

Forbrugerne ignorerer tilsyneladende kritikken

Trods de mange negative historier om el-løbehjulene har det ikke afskrækket forbrugerne fra at købe. Tværtimod. Ifølge Frederik Nielsen, der er direktør hos avXperten, har de aldrig solgt flere el-løbehjul, end de gør nu.

Siden det i januar blev lovligt at køre på el-løbehjul på vejene er salget af el-løbehjul hos avXperten.dk steget med 1800%, hvilket svarer til, at der ryger et el-løbehjul over disken hver tredje time døgnet rundt.

- Faktisk har vi solgt så mange af de typer el-løbehjul, der er lovlige at køre med på vejene, at vi ikke længere har flere af dem på lager, og vi har desværre først mulighed for at få flere i september. Det er selvfølgelig lidt irriterende, når efterspørgslen er så stor lige nu, fortæller Frederik Nielsen.

Som potentiel el-løbehjulsejer kan man godt - grundet den massive kritik - frygte, at der vil komme en masse restriktioner, der vil mindske glæden ved at eje et el-løbehjul, men den frygt, mener Frederik Nielsen, er unødvendig.

- Det er helt naturligt, at der er en indkøringsfase. Væksten af el-løbehjul har været enorm, og nu skal vi alle sammen lige lære, hvordan vi bedst muligt får integreret dette transportmiddel i trafikken. Jeg anser det som værende sandsynligt, at der i samtlige storbyer indføres et loft over antallet af tilgængelige el-løbehjul, der kan lejes, men ellers tror jeg ikke, at vi kommer til at se nogen særlige restriktioner på området. Stormvejret skal nok aftage, så snart folk lige lærer, hvad de må, og hvad ikke må, afslutter Frederik Nielsen.

Relaterede nyheder